Installation af varmepumper i Køge, Hvidovre & Roskilde

Varmepumper er en yderst effektiv opvarmningsmetode

Er du interesseret i at få et bedre indeklima? ProfaGroup tilbyder installation af varmepumper i Køge, Roskilde og Hvidovre samt resten af Sjælland. Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en varmepumpe, udover at spare penge på varmeregningen belaster varmepumpen miljøet minimalt i forhold til andre opvarmningsmetoder. Teknologisk Institut konkluderer i ny rapport, at en varmepumpe er den bedste investering for husejere i forhold til andre energirenoveringer. Vi er derudover en ansvarlig samarbejdspartner i forbindelse med nybyggeri samt under- og totalentreprise.

Varmepumper til private og erhverv

Vi udfører service og installation af varmepumper til private og erhverv på hele Sjælland, hvor vi rådgiver dig om, hvilken varmepumpe som tilgodeser dine ønsker og behov.  Få mere information om vores service i forbindelse med energioptimering.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores service, eller hvis du ønsker et uforpligtende tilbud. Vi kan kontaktes ved at sende en mail til info@profagroup.dk, ringe på telefon 56 65 00 10 eller udfylde vores kontaktformular.

Nedenfor har vi samlet en række, ofte stillede spørgsmål, som vi står overfor, når der skal vælges ny varmekilde til boligen.

Hvad er en varmepumpe?

Varmepumper overfører energi fra udendørsluft eller jord til radiatorer, gulvvarme, forbrugsvand eller direkte ind som varm luft til opvarmning.

En varmepumpe kan bestå af to dele, en indedel og en udedel, hvor udedelen opsamler energien og indedelen fordeler varmen til luften, centralvarmen eller brugsvandet indenfor. Varmepumpen er den billigste og mest miljøvenlige opvarmningsløsning.

Overførslen af energi foregår ved, at kølemediet skiftevis fordamper og kondenserer. Processen foregår nogenlunde som i et køleskab dog med den forskel, at en varmepumpe fører energi ind i dit hus, hvor et køleskab fører energi ud af skabet.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Udvalget af varmepumper er stort, så det kan virke svært at vælge, hvilken løsning der passer bedst til behovet. Her skelner vi for eksempel mellem to typer varmepumper:

Luft-luft varmepumpe

En luft-luft varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytter energien i luften udenfor og omdanner det til varme indenfor.

Fordele

 • Billig i indkøb og installation
 • Varmer din bolig op om vinteren og kan anvendes som klimaanlæg om sommeren til køling
 • God for indeklimaet, da pumpen sænker luftfugtigheden og renser luften via det indbyggede filter
 • Særligt velegnet til sommer- og fritidshuse uden et vandbårent radiatorsystem
 • Kan kombineres med et sms/Wi-Fi styremodul, så du kan tænde eller justere varmen via telefonen
 • Er miljøvenlig og reducerer CO2 udledning

Luft-vand varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er et varmeanlæg, der henter varme fra luften udenfor og fører det til boligens vandbårne system.

Fordele

 • Særligt velegnet, hvor du ønsker at udskifte gasanlæg eller oliefyr
 • Pumpen er en totalløsning, der både opvarmer bolig og forbrugsvand
 • Er miljøvenlig og reducerer CO2 udledning

Hvordan vedligeholdes varmepumper?

Håndtering af service udføres af en autoriseret montør.

Hvis det er lovpligtigt og støvbelastningen på indedelen og udedelen er større end ved almindeligt brug, bør der laves en aftale med erfarent servicefirma, da det kræver specialviden at vedligeholde udstyret korrekt. For eksempel genererer tøjbutikker og steder med meget mennesketrafik mere støv end i serverrum.

Men du kan selv løbende vedligeholde varmepumpen, hvis støvbelastningen er moderat som i sommerhuset eller dagligstuen.

Fremgangsmåden ved gør-det-selv service er:

 • Rense filtre i indedelen
 • Holde udedelen fri for blade, sne, højt græs, havemøbler, grill m.m.

Hvor ofte skal der foretages eftersyn på varmepumper?

En korrekt vedligeholdt varmepumpe giver færre driftsproblemer og du får større glæde af investeringen,  længere levetid og den mest effektive driftsøkonomi.

Det er nemt at gå op i virkningsgraden SCOP/SEER/COP/EER osv., når der vælges type af varmepumpe. Disse faktorer har dog kun betydning i starten og ved en hel ren varmepumpe. Lige så snart at inde-/udedelen bliver snavset af støv, pollen, tøjfibre m.m. så falder virkningsgraden betragteligt. Derfor er rengøring af filtre og udedele det ofte oversete, men samtidig det mest afgørende for virkningsgraden og økonomien for den samlede investering.

I Danmark er det lovpligtigt, at du får tilset din varmepumpe af en autoriseret køletekniker. Varmepumper med mere end 1 kilo kølemiddel skal tilses en gang om året, hvor varmepumper med mindre end et kilo kølemiddel, skal have foretaget et serviceeftersyn hvert andet år.

Hvor placerer jeg min varmepumpe?

Varmepumpen bør placeres, så der opnås den bedste luftcirkulation og indedelen blæster ind i ikke-opholdszoner. Placeringen er afgørende for komfort oplevelsen og hvor stor gevinst, der opnås i både køle og varme funktionerne. For eksempel når køkken/alrum/stue er primært opholdssted, vil en placering af indedelen længst væk fra og blæsende mod gangområdet give den bedste luftfordeling og dermed udnyttelse af varmen.

Udedelen bør placeres med let adgang for serviceeftersyn og så støjbelastningen er indenfor lovkrav til naboer. Ofte placeres udedelen helt op af bygningen, hvilket ikke altid er den flotteste arkitektoniske løsning. Løsninger med udedel placeret 5-20 meter fra bygningen, bag garagen, i højbedet eller ved det store kastanjetræ – alt sammen løsninger, der nemt kan udføres ved at grave rør/kabler ned i jorden.

Hvad er besparelsen ved en varmepumpe?

En varmepumpe er det bedste varme alternativ til el-radiator, gaskedel eller oliefyr. Du vil opleve en besparelse helt op til 70% afhængig af tidligere løsning. Samtidig er en varmepumpe den bedste løsning for miljøet. På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere og udregne din årlige besparelse ved en udskiftning.

Kan varmepumpen bruges som klimaanlæg?

En luft-luft varmepumpe har også en aircondition-funktion, der kan holde temperaturen behagelig indendørs om sommeren.

Det er en myte, at det er dyrere at køle end at varme – faktisk er det modsat, det er halvt så dyrt at køle.

Sådan renser du din varmepumpe

Din varmepumpe kører optimalt med rene filtre og flader. Beskidte filtre belaster kompressoren og derved dit elforbrug.

Søren Mørch fra ProfaGroup viser her, hvordan du renser din varmepumpe.

Gældende fradrags & tilskudsregler

Når du vælger at lave energiforbedringer på din bolig, kan du søge om håndværkerfradrag. Det betyder, at du kan spare nogle udgifter ved at trække arbejdslønnen fra på din selvangivelse.

Du kan læse mere om håndværkerfradraget på skat.dk.

Der kan også være mulighed for at søge energitilskud, der er et skattefrit tilskud til energirenovering, hvor vi eventuelt kan være behjælpelig med din ansøgning.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os